Jaarvergadering 2018


Op zaterdagmiddag 14 april 2018 vindt de Jaarvergadering van het E. du Perron genootschap plaats.

Locatie Meermanno Museum in Den Haag.

Programma
Vanaf 13.30 uur ontvangst
14.00 uur Jaarvergadering

14.45 uur Rudi Wester – Jef Last
Rudi Wester is de biografe van Jef Last. Du Perron en Jef Last gingen met elkaar om in Parijs en zij correspondeerden met elkaar. In hun correspondentie ging het om hun ideologische verschillen: Last als communist en Du Perron als geëngageerd antifascistisch individualist. Du Perron was ongetwijfeld onder de indruk van Lasts deelname aan de Spaanse Burgeroorlog aan de kant van de Republikeinen, tegen Franco en diens troepen. In deze voordracht zal Rudi Wester hierover meer vertellen

15.45 uur Kees Snoek – Jan Wolkers en E. du Perron
Kees Snoek vertelt over Jan Wolkers als lezer van Du Perron.

16.15 uur – Borrel tot ca. 17:00 uur