Cahiers voor een lezer 53

Cahiers voor een Lezer nr 53 (juni 2021,58 pagina’s  € 12,-  incl. verzendkosten) bevat de volgende artikelen:

– Kees Snoek, ‘De relatie tussen Du Perron en Multatuli’ p. 3-11

– Tom Phijffer, ‘E. du Perron en het ravijn van Lebak’ p. 12-19

– Kees Snoek, ‘De contemporaine receptie van de Multatuli-publicaties van E. du Perron en J. Saks’ p. 20-42

– E. du Perron, ‘De “Zenuwlijder” van Lebak’ p. 43-58

Op 15 mei 2021 vond de eerste Zoom-bijeenkomst van het E. du Perrongenootschap plaats. Deze werd georganiseerd in samenwerking met het Torpedo-theater op de locatie van Salon De IJzerstaven in Amsterdam en stond geheel in het teken van de relatie Du Perron-Multatuli.

Tijdens deze bijeenkomst waren 38 personen deelgenoot van een debat tussen Du Perron-biograaf Kees Snoek, Multatuli-biograaf Dik van de Meulen en literatuuronderzoeker Tom Phijffer over Multatuli en de ideeën van Du Perron en anderen over diens optreden in Lebak. Een verslag van deze discussie is te vinden in dit Cahiers. Vervolgens presenteerde Kees Snoek zijn bijgewerkte lezing over de receptie van de Multatuli-publicaties van E. du Perron en J. Saks.

In dit Cahiers staat verder een artikel over het ravijn van Lebak door Tom Phijffer en tot slot komt E. du Perron zelf aan het woord in een artikel uit Het Vaderland van 18 februari 1937.